Volledig scherm
Bewoners van de Garderenseweg in Putten mogen meedenken met de provincie Gelderland over het groot onderhoud in 2023 © Bram van de Biezen

Bewoners Garderenseweg Putten beslissen mee over de inrichting van hun straat

Bewoners van de Garderenseweg in Putten en aan de N826 in Zutphen worden gevraagd mee te doen aan een proef van de provincie Gelderland.

De N797 in Putten staat op de nominatie voor groot onderhoud in 2023. De provincie Gelderland wil  inwoners en weggebruikers graag in een vroeg stadium laten meedenken over de inrichting van de Gelderse wegen. Daarom onderzoekt ze de mogelijkheden om via een online enquête informatie op te halen bij de aanwonenden. 

De proef bestaat uit een online enquête waarin de provincie aan bewoners en weggebruikers vraagt om hun aandachtspunten voor deze weg zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven. De aangedragen aandachtspunten neemt de provincie mee in de afweging voor het onderzoeken van de te nemen maatregelen aan die weg. Omdat het om een nieuwe aanpak gaat wil de provincie ook graag horen wat bewoners ervan vinden om op deze manier hun mening te kunnen geven.

Normaliter betrekt de provincie Gelderland bij groot onderhoud partijen zoals gemeente, politie, waterschap, landbouwvertegenwoordigers, fietsersbonden, dorpsraden, aanwonenden en bewoners. Voor de Garderenseweg in Putten en de weg in Zutphen is hieraan de online-enquête toegevoegd.

Veluwe