Boerderij in Putten mag drie appartementen bouwen

PUTTEN - In het achterhuis van de boerderij aan de Vanenburgerallee 22 in Putten mogen drie appartementen komen. Vereiste is wel dat de karakteristieke boerderij in stand moet blijven en er geen nieuwbouw plaatsvindt.

Sinds 2008 zijn er al diverse principeverzoeken gedaan. Het begon met huurappartementen voor senioren, maar ook een verzoek voor een woonvoorziening met twaalf appartementen voor (pre)senioren, beheerderswoning, fitnessruimte, hobbyruimte en logeerkamer passeerde de revue. Veel van de plannen waren te groot en kregen daarom nul op rekest.

Burgemeester en wethouders willen wel meewerken aan een functieverandering om op die manier het pand met karakteristieke uitstraling te kunnen behouden. Daarom moet het om een verbouwing gaan, waarbij de appartementen een inpandige berging krijgen. Bij sloop van de boerderij 'ligt vervanging door één woning voor de hand'. Om de plannen uit te voeren, moet de initiatiefnemer wel de 1900 vierkante meter bedrijfsbebouwing op het perceel slopen. Daar moeten nog 100 vierkante sloopmeters bij worden gekocht om aan de minimale verplichting te voldoen.

Veluwe