Volledig scherm
PREMIUM
Mathijs Lubbertsen en Wouter Schipper in de cabine van het nieuwste model tractor op de Ossenmarkt in Putten: ,,Er komen nog veel meer boerendemonstraties.’’ © Ruben Schipper

Boerenactie klinkt ook op Ossenmarkt Putten

Op de jaarlijkse Ossenmarkt in Putten, waar normaliter gezelligheid en ontmoeting centraal staan, was dit jaar ook kritiek en strijdlust te horen. Op de landbouwtentoonstelling, een vast onderdeel van de Ossenmarkt, demonstreerden Puttenaren voor meer begrip voor boeren.

‘Bedenk goed wat u met onze laatste boeren doet’, was de leuze op een transportbusje van het bedrijf Schipper Mechanisatie. De variant op de Rolo-reclame is bedacht door ondernemer Wouter Schipper uit Putten. Zijn bedrijf is al vele jaren aanwezig op de jaarlijkse Ossenmarkt van Putten, de drukste dag van het jaar in het dorp. Alle basisscholen zijn vanaf 10.30 uur vrij, boeren en burgers ontmoeten elkaar. Zo'n 15.000 bezoekers komen naar de jaarmarkt, schat Henriëtte van den Hazel van de VVV.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe