Boeven roven gereedschap uit busjes van bedrijven in Putten en Nijkerk

videoNaar nu bekend is geworden hebben twee inbrekers in augustus uit meerdere bedrijfsbusjes in Putten en Nijkerk gereedschap gestolen. Verdachten zijn twee blanke mannen van tussen de 18 en 30 jaar. De politie heeft duidelijke beelden van bewakingscamera's verspreid, tegelijk met het signalement van de verdachten. 

De inbraken vonden in de nacht van 13 augustus plaats. In een reconstructie in het programma Bureau GLD maakte de politie gisteravond duidelijk dat de verdachten eerst een bezoek brachten aan een bedrijf aan de Industrieweg in Putten. Op de video is te zien hoe de twee eerst in een auto langs het terrein rijden om vervolgens lopend terug te komen en het hekwerk open knippen. Een van de deuren van een busje op het terrein wordt geforceerd, waarna de twee er met gereedschap vandoor gaan.

Later die nacht brengen de twee ook een bezoek aan een bedrijf op Arkerpoort in Nijkerk. Daar worden meerdere voertuigen opengebroken. Volgens een politiewoordvoerder is ‘een flinke hoeveelheid gereedschap’ buitgemaakt, waardoor de bedrijven ernstig gedupeerd werden. 

Volledig scherm
Inbraak bedrijfsbusje Putten © Foto: Politie.nl/Bureau GLD

Veluwe