Volledig scherm

Buurtveilig Putten ziet meldingen van verdachte situaties stijgen

PUTTEN - Het aantal verdachte situaties in de WhatsAppgroepen van Buurtveilig Putten is de laatste weken gestegen. Dat vertelt Luc Bakker, initiatiefnemer van de groepen over verdachte personen. "Het is aardig raak geweest met de inbraken dan wel pogingen." Volgens Bakker is tevreden over de betrokkenheid van de deelnemers aan de waarschuwingsgroep. "Een aantal verdachten werd goed in beeld gebracht en de buurt reageerde alert.

Zo hoorden wij dat er in de wijk Bijsteren zelfs een groot aantal buurtbewoners de straat op is gegaan om mee te zoeken naar de verdachte."

Deze week is het door de inzet van een groepsappdeelnemer zelfs gelukt een verdachte situatie te stoppen. "Zijn vrouw belde 112 terwijl de bewoner naar de verdachte man toe liep. Toen zij elkaar troffen gilde de verdachte en reed hard weg. De politie wist de man even later staande te houden. Mede dankzij het team van buurtveilig, dat de berichten constant wist door te geven in de andere groepen."

De inzet van WhatsAppgroepen valt bij de politie ook in de smaak. Onlangs deed wijkagent Johan Wakker via Twitter nog een oproep aan mensen om de uitdaging aan te nemen een dergelijke groep te starten en aan te melden via wabp.nl. Op deze site staat een overzicht van alle actieve buurtpreventiegroepen.

Buurtveilig Putten van Luc Bakker hoopt nog meer inwoners van het bomendorp aan zich te binden door een Facebook-actie. Via de eigen pagina worden op 28 oktober een alarmsysteem en sleutelhangers verloot. Richard Scholten van High Quality Security sponsort dit alarmsysteem omdat hij gelooft in de bijdrage aan de veiligheid door WhatsAppgroepen. "Er zijn voorbeelden waar het nut van deze groep bewezen is. Daarom hebben wij besloten om Putten een stukje veiliger te maken."

Veluwe