Volledig scherm
Collecte. Foto: ANP

Collectant moet binnen blijven in de supermarkt

PUTTEN - Stichting Volg de Wens, die wensen vervult van kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking, is door de gemeente Putten op de vingers getikt voor collecteren zonder de benodigde vergunning.

Twee medewerkers van de stichting zijn deze zomer door een gemeentelijke toezichthouder buiten de entree van de plaatselijke Albert Heijn gezien toen zij geld inzamelden met een collectebus. Volgens de voorzitter van de stichting is dit niet de normale werkwijze. De organisatie maakt altijd afspraken met supermarkten om binnen plaats te nemen. "Met dit gegeven kan ik niet verklaren waarom deze vrijwilliger buiten stond.

Wellicht een korte pauze voor een sigaret of de temperatuur van die dag om even frisse lucht te scheppen", is het verweer. De voorzitter laat weten dat het niet de bedoeling is geweest 'om enigszins regels te overtreden'.

Hoewel de gemeente Putten begrijpt dat de bedoelingen anders waren, is de overtreding wel geconstateerd en dat levert een last onder dwangsom op. Met andere woorden: als de overtreding nogmaals wordt begaan, kost dat de stichting 250 euro per keer.

Veluwe