De flitspaal aan de Voorthuizerstraat in Putten. De wegwerkzaamheden op de achtergrond zijn inmiddels verholpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De flitspaal aan de Voorthuizerstraat in Putten. De wegwerkzaamheden op de achtergrond zijn inmiddels verholpen. © Google Streetview

Deze flitspaal pakt al 4 jaar lang elke dag 75 hardrijders in Putten: hoe nuttig is dat?

kaartEen flitspaal aan de Voorthuizerstraat in Putten heeft het al jaren druk: in vier jaar tijd registreerde  de paal al 110.956 overtreders. Hoe kan het dat al die tijd zo veel automobilisten hier op de bon gaan? En werkt die paal wel, als veel mensen hier al jaar in jaar uit te hard blijven rijden?

De Puttense paal staat op een plek waar automobilisten denken dat ze de bebouwde kom van Putten al verlaten hebben na de rotonde bij de Van Geenstraat. In werkelijkheid ligt het einde van de bebouwde pas 150 meter verderop en geldt er dus nog een lagere maximum snelheid. Precies in dit stuk staat de flitspaal: even niet opletten en je hebt een boete te pakken.

,,Belachelijk dat-ie daar staat’’, zegt Gemeentebelangen-raadslid Robin Hoogendijk. ,,Er zijn zat plekken in Putten waar een flitspaal zou helpen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Op deze weg rijd je een ‘80 kilometer’-weg op, of je remt vanuit die snelheid af richting een rotonde. Het slaat nergens op om daar iedereen op de bon te slingeren. Die paal moet niet aan de rand van een woonwijk staan, maar er juist middenin!”

Veluwe