Volledig scherm
© Charel van Tendeloo

Dierenambulance Nijkerk kan dieren in nood niet kwijt

PUTTEN/NIJKERK - Het lukt de Dierenambulance Nijkerk en omstreken maar niet om een geschikte ruimte te vinden waar ze opgehaalde dieren tijdelijk kunnen opvangen.

Een verzoek bij de gemeente Putten om zoiets in de voormalige gemeentewerf aan de Ambachtstraat te realiseren, lijkt door alle restricties ook geen soelaas te bieden.

Drie dieren
Wilma Mulder, voorzitter van de Stichting Dierenambulance, zegt met het antwoord van de gemeente Putten 'niet uit de voeten' te kunnen. De restrictie dat er maximaal drie dieren voor ten hoogste één nacht mogen worden opgevangen, is voor de dierenambulance een te grote beperking. Bovendien mogen er geen honden worden opgevangen, omdat deze mogelijk overlast voor de omgeving veroorzaken.

Wettelijke plicht
"Daar hebben we dus niks aan", zegt Mulder, die nog wel in overleg wil met de gemeente. Mulder, die met haar vrijwilligers dieren ophaalt in Barneveld, Nijkerk en Putten, ziet met lede ogen aan dat naar haar idee de gemeenten 'niet thuis geven'. "Ze hebben de wettelijke plicht om zwerfdieren op te vangen, maar ze doen er niks mee. Nijkerk is nog het meest diervriendelijk en daar krijgen we de meeste medewerking."

Veluwe