Volledig scherm
© Thinkstock

Doodsbedreiging 'zorgt voor slapeloze nachten'

Een ouder stel werd in het centrum van Putten ernstig bedreigd door een wegpiraat. De keurig in pak gestoken verdachte uit deze plaats ontkende in alle toonaarden. Toch liep hij de zaal uit met 250 euro boete aan zijn broek.

Het was niet alleen het woord van de 21-jarige Puttenaar Renzo V. tegenover dat van de twee aangevers: hij had ook een getuige meegebracht. Zijn vriendin bevestigde woensdag tegenover de politierechter dat V. niet degene kon zijn geweest die op 21 mei vorig jaar het oudere stel met de dood bedreigde. 

Alfa Romeo

e aangevers kwamen in hun auto op een kruising in het centrum van Putten een Alfa Romeo tegen. Er was kennelijk bijna een botsing en daarna zou de bestuurder ,,nogmaals gepoogd hebben op ons in te rijden'', zei een zeer geëmotioneerd slachtoffer in de zaal. Ze heeft er tot op de dag van vandaag slapeloze nachten van. ,,Ga in je graf liggen'', zou V. de man hebben toegesnauwd. ,,En ga jij er maar naast liggen. Anders zorg ik dat het gebeurt'', riep hij de vrouw toe. ,,Maar ik ben daar niet geweest. Ik zie deze mensen hier voor het eerst'', zei de verdachte bij herhaling op de zitting.

Feest

V. zou die hele middag op een feest zijn geweest. Maar zijn signalement komt overeen, het kenteken dat de aangevers opgaven is dat van zijn auto. Voor de officier van justitie was er geen twijfel: V. heeft het stel met de dood bedreigd. 

Meineed

Zij vroeg om een boete van 500 euro. De rechter achtte na vijf minuten nadenken bewezen dat het V. was die het stel bedreigd had. Ze legde 250 euro boete op. Nog niet bekend is wat de gevolgen voor de vriendin van V. zijn. Zij zou dan onder ede hebben gelogen en dat is strafbaar.

Veluwe