Psychologe Sieka Bos onderzoekt welke effecten het omgaan met pony's heeft op de kwaliteit van leven van ouderen met dementie.
Volledig scherm
PREMIUM
Psychologe Sieka Bos onderzoekt welke effecten het omgaan met pony's heeft op de kwaliteit van leven van ouderen met dementie. © Ruben Schipper

Een pony in de zorg, helpt dat écht? ‘Zet er een op de binnenplaats van elk verpleeghuis in Nederland’

Bij verpleeghuis Zorgerf Buiten-land in Putten zijn ze er al lang van overtuigd: mensen met dementie functioneren beter en zijn gelukkiger als ze regelmatig contact hebben met dieren of als ze in de tuin kunnen werken. Twee onafhankelijke wetenschappelijke onderzoekers nemen de werkwijze in Putten nu onder de loep, om te kijken of het echt zo is; functioneren mensen met dementie beter op een zorgboerderij dan in een regulier verpleeghuis?

0 reacties

  1. Afscheid van een journalist met een warm hart voor zijn omgeving
    1965-2021

    Afscheid van een journalist met een warm hart voor zijn omgeving

    Met gretige nieuwsgierigheid en zijn altijd belangstellende oogopslag trad hij de wereld om hem heen steeds monter en eerlijk tegemoet. En daar schreef hij dan over, aanvankelijk in het Veluws Dagblad en de Apeldoornse Courant, later de Stentor. Daar is een abrupt einde aan gekomen. Verslaggever Hemmy van Reenen uit Harderwijk overleed tijdens een wandeltocht in de bergen aan de gevolgen van een hartaanval. Hij werd 55 jaar.

Veluwe