Pepita Schipper-Goezinnen is een van de eerste bewoonsters van de nieuwe, gasloze wijk Rimpeler in Putten. De wijk is één grote bouwput, waar de eerste bewoners gaan experimenteren met hun nul-op-de-meterapparatuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Pepita Schipper-Goezinnen is een van de eerste bewoonsters van de nieuwe, gasloze wijk Rimpeler in Putten. De wijk is één grote bouwput, waar de eerste bewoners gaan experimenteren met hun nul-op-de-meterapparatuur. © Ruben Schipper Fotografie

Eerste bewoners van eerste gasloze wijk in Putten betrekken hun woning

De eerste bewoners van de nieuwe wijk Rimpeler in Putten hebben hun huizen betrokken. Ze zijn bezig met de inrichting van hun energieneutrale woningen. Rimpeler is de eerste volledig gasloze wijk op de Veluwe, met ruim 300 gasloze woningen.

Pepita en Ralph Schipper-Goezinnen bekijken hun nul-op-de-meterwoning in de Trientje Timmerstraat, die ze huren van woningcorporatie WSP. Woning Stichting Putten bouwt in totaal 23 woningen in Rimpeler die verwarmd worden met een grondwater-waterwarmtepomp. Zestien zonnepanelen op het dak wekken stroom op. Het luchtcirculatiesysteem in de woning ververst de binnenlucht en is voorzien van een warmte-terug-wininstallatie (WTW). In de meterkast geeft een display aan hoeveel stroom de zonnepanelen al hebben opgewekt en hoeveel teruggeleverd aan het net.

Veluwe