Eigenaar Ton Hoogstraat bij zijn boerderij Groot Hell in Putten, het. Rijksmonument dat nu wordt gerestaureerd. De scheefgezakte hooiberg werd hersteld, net als het rieten dak van de boerderij waar nu golfplaten de regen tegenhouden. het schuine ding op het dak is de 'gek’.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Ton Hoogstraat bij zijn boerderij Groot Hell in Putten, het. Rijksmonument dat nu wordt gerestaureerd. De scheefgezakte hooiberg werd hersteld, net als het rieten dak van de boerderij waar nu golfplaten de regen tegenhouden. het schuine ding op het dak is de 'gek’. © Ruben Schipper

Eeuwenoude boerderij Groot Hell in Putten krijgt een opknapbeurt

De antieke boerderij Groot Hell in Putten wordt voor bijna twee miljoen euro gerestaureerd en dat is dringend nodig, want het Rijksmonument is lek en vertoont scheuren.

Eigenaar Ton Hoogstra (59) is ondanks de mankementen aan zijn historische boerderij positief. Logisch, want de provincie Gelderland heeft 860.000 euro toegezegd voor de restauratie. Hoogstra geeft graag uitleg, want hij is trots op zijn pand, waar voorbije eeuwen zijn blijven hangen tussen de binten.

Veluwe