Eigenaar Ton Hoogstraat bij zijn boerderij Groot Hell in Putten, het. Rijksmonument dat nu wordt gerestaureerd. De scheefgezakte hooiberg werd hersteld, net als het rieten dak van de boerderij waar nu golfplaten de regen tegenhouden. het schuine ding op het dak is de 'gek’.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Ton Hoogstraat bij zijn boerderij Groot Hell in Putten, het. Rijksmonument dat nu wordt gerestaureerd. De scheefgezakte hooiberg werd hersteld, net als het rieten dak van de boerderij waar nu golfplaten de regen tegenhouden. het schuine ding op het dak is de 'gek’. © Ruben Schipper

Eeuwenoude boerderij Groot Hell in Putten krijgt een opknapbeurt

De antieke boerderij Groot Hell in Putten wordt voor bijna twee miljoen euro gerestaureerd en dat is dringend nodig, want het Rijksmonument is lek en vertoont scheuren.

 1. Wietze uit Putten wenst in elke portemonnee een pasje dat een teek er ‘snel en effectief’ uit wipt
  PREMIUM

  Wietze uit Putten wenst in elke portemon­nee een pasje dat een teek er ‘snel en effectief’ uit wipt

  Deze dagen is het de Week van de Teek. Meer dan een miljoen keer per jaar bijten deze parasitaire spinnetjes mensen in Nederland. Een gevaar, want in een kwart van de gevallen is de teek besmet en brengt hij de ziekte van Lyme over. Wietse Landman van Tekenkaart Nederland uit Putten adviseert daarom iedereen een tekenkaart in de portemonnee mee te nemen. Een pasje waarmee het beestje snel en effectief verwijderd kan worden.
 1. Video van de Dag | Historische tempel komt na 40 jaar, letterlijk, weer boven water
  Play

  Video van de Dag | Histori­sche tempel komt na 40 jaar, letterlijk, weer boven water

  6 mei
 2. Bijen worden getraind om corona op te sporen
  Play

  Bijen worden getraind om corona op te sporen

Veluwe