Vakantiepark Hoevegaerde in Putten.
Volledig scherm
PREMIUM
Vakantiepark Hoevegaerde in Putten. © Bram van de Biezen

Eigenaren vakantiehuisjes willen geen gezinsdrukte op vakantiepark in Putten en proberen bestemmingsplan tegen te houden

Niet elk park met recreatiewoningen op de Veluwe hoeft geschikt te worden gemaakt voor gezinnen met kinderen, vinden de eigenaren van twee bescheiden vakantiebungalows op de Veluwse Hoevegaerde aan de Krachtighuizerweg in Putten. Woensdag stonden ze tegenover de gemeente Putten bij de Raad van State.

De gemeente vindt dat er op hun park tachtig recreatiewoningen bij kunnen komen. Die worden hoger en flink groter dan de bestaande 164 bungalows. De nieuwe woningen krijgen een verdieping erop. De gemeente vindt grotere woningen noodzakelijk. Die trekken gezinnen met kinderen aan en oudere stellen die wat meer ruimte willen in hun vakantiehuis. Dit publiek wil Putten graag hebben want daar kunnen de Puttense winkeliers van meeprofiteren. De gemeente maakte een nieuw bestemmingsplan voor het vakantiepark. Veluwse Hoevegaerde Beheer B.V. mag de tachtig woningen gaan ontwikkelen . ,,Maar we doen het in een rustig tempo. We beginnen de eerste jaren met vijftig’’, zei J. Lam van de B.V. De huisjes op de Veluwse Hoevegaerde worden verhuurd door Landal Greenparks.

Veluwe