Volledig scherm
Bezoekers bij Strand Nulde. © Bram van de Biezen

Er mag weer worden gezwommen bij Strand Nulde

Provincie Gelderland heeft het negatief zwemadvies ingetrokken dat gold voor de plas bij Strand Nulde. Mensen werd afgeraden om daar te zwemmen vanwege hoge concentraties van de ziekteverwekkende Escherichia colibacteriën (E. colibacteriën).

Het negatief zwemadvies werd op 14 juni ingesteld. Uit recente metingen blijkt dat de waterkwaliteit weer voldoende is van de plas in de buurt van Putten. Er zijn geen hoge concentraties van mogelijk ziekteverwekkende bacteriën meer aangetroffen, meldt Provincie Gelderland.

Actuele informatie over zwemwaterkwaliteit is te vinden op zwemwater.nl. Voor klachten of vragen over het zwemwater, kunnen mensen bellen of mailen naar het Provincieloket (026 359 99 99 of provincieloket@gelderland.nl).

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe