Volledig scherm
© stock.xchng

Extra viswater in Putten mag gratis gebruikt worden

PUTTEN - Vissers in Putten kunnen gratis hun hart ophalen bij twee waterpartijen die de gemeente beschikbaar stelt om een hengeltje te kunnen uitgooien. Het enige dat hiervoor nodig is, is een toestemmingsverklaring.

Die is te downloaden op de gemeentelijke website. Als de visser die ingevuld meeneemt wordt aan alle voorwaarden voldaan.

Het gaat om de twee waterpartijen bij de rotonde Henslare-Gildegoed. Ze zijn oorspronkelijk aangelegd voor de opvang en verwerking van hemelwater. Omdat de afvoer naar het oppervlaktewater niet goed in orde is, zijn hier waterpartijen ontstaan. Het water tussen de Gildegoed en de Stenenkamersweg wordt gebruikt als bluswatervoorziening.

De politie heeft enkele vissers er op gewezen, dat vissen zonder toestemming van de gemeente hier niet is toegestaan. De gemeente Putten gaat dit nu regelen. Burgemeester en wethouders hebben er voor gekozen om dit met een toestemmingsverklaring te doen. "Op die wijze ontstaat een laagdrempelige voorziening, die zonder bijkomende kosten gebruikt kan worden." Bij het water worden bordjes geplaatst die de aandacht vestigen op deze regeling.

Andere opties waren om vissen op die plek te verbieden of het te gedogen. In het laatste geval is het aan de handhaver hoe hier mee om te gaan. Dit zou 'rechtsongelijkheid' in de hand werken.

Ook was het mogelijk geweest om de waterpartijen toe te voegen aan de Kleine lijst van Viswateren. Dan zou een kleine Vispas nodig zijn om er te mogen vissen. Als het water verhuurd zou worden aan een hengelsportvereniging, moet elke visser lid zijn van die vereniging en een Vispas hebben om er gebruik van te mogen maken.

Veluwe