Volledig scherm
© Thinkstock

Fietsers in Putten hoeven niet meer te glibberen

PUTTEN - Fietsers die met vorst door park de Groene Scheg in Putten willen, hoeven niet meer bang te zijn om te glibberen. Tenminste, als die route na 8 uur wordt genomen.

Voor die tijd komen de strooiers in Putten niet toe aan de fietspaden in het park. Wel zijn de paden in de tweede ronde opgenomen. En dat is nieuw ten opzichte van het Strooiplan van de vorige winter.

De fietspaden in het park hebben een verbindende functie tussen de aanliggende wijken. In de Groene Scheg zijn twee fietspaden in de lengterichting. Vanaf deze paden zijn er diverse zijpaden naar de wijken toe. De gladheidsbestrijding van al deze paden is zeer tijdrovend. In eerste instantie alleen de twee grote paden strooien, is geen optie. "Dan ontstaat schijnveiligheid. De zijpaden blijven dan glad en bij het verlaten van de fietspaden ontstaat de kans op uitglijden", zo staat in het Strooiplan.

De tweede strooironde begint vaak nadat de scholen begonnen zijn. Deze zijn wel goed te bereiken via de doorgaande wegen die als eerste aan de beurt zijn.

In het park worden bordjes geplaatst, waarbij een blauwe kleur wijst op kans op gladheid.

Veluwe