(Foto ter illustratie, niet het betreffende chalet)
Volledig scherm
PREMIUM
(Foto ter illustratie, niet het betreffende chalet) © Luciano de Graaf

Gestolen lokfiets leidt politie naar veel grotere zaak op Veluws vakantiepark

Het begon allemaal met een gestolen lokfiets. Maar wanneer de politie begin dit jaar in de zoektocht naar de tweewieler bij een chalet in Putten aanklopt, draait de zaak compleet. In het huisje ligt 20 kilo cocaïne. Geschatte straatwaarde: zes ton. Een vader (54) en zoon (16) uit het Verenigd Koninkrijk worden opgepakt. Gisteren stond pa voor de rechter en deed zijn verhaal.

15 reacties

 • M van de Giessen

  3 maanden geleden
  Sommige mensen functioneren nuchter al amper normaal, laat staan onder invloed. Junkies & hun egocentrisme: excessief gedrag, agressie, verkeersongelukken (met/zonder onschuldige slachtoffers/doden), schulden, criminaliteit, ziekenhuis opnamen, verwaarlozing (met/zonder gezin), verslavingsproblematiek (stelen, etc), aanrandingen, sociale druk (verpaupering straatbeeld), ongelukken op de werkvloer, etc, etc. En dan zijn er nog steeds losers die het graag gelegaliseerd willen zien. Dutch courage.
 • Walther Woortman

  3 maanden geleden
  Ik begrijp niet dat zulke mensen nog een advocaat pro deo kunnen krijgen omdat ze geen inkomen of te weinig inkomen hebben. Als ze de boel verhandeld hebben bulken ze van de poen, dus eigen advocaat betalen en anders maar geen advocaat.
 • Dirk hoekert

  3 maanden geleden
  Straatwaarde is een miljoen en met prijzen voor een halfje van 30,- dus 1,2 miljoen. Beetje versnijden en je tikt de 2 miljoen wel aan. Inkoop is al 4 ton. Maar goed, jammer voor de heren gelukkig is er zat te krijgen. Laat mensen lekker zelf beslissen wat ze in hun lijf douwen toch?
 • sarie scheper

  3 maanden geleden
  Geweldig politie doet ook schitterend werk dit moet vaker vermeld worden chapo
 • Erik Biesemaat

  4 maanden geleden
  Voor het overgrote deel hier dat afgeeft op advocaten: hopelijk hebben jullie er zelf nooit een nodig. Het gros hier geeft geen benul hoe de rechtsstaat werkt.
 1. Niek de Jong was het historisch geweten van Harderwijk: ‘We hebben zoveel om trots op te zijn, daar moeten we voor strijden’
  PREMIUM
  1943 - 2022

  Niek de Jong was het historisch geweten van Harderwijk: ‘We hebben zoveel om trots op te zijn, daar moeten we voor strijden’

  Dat de geschiedenis van Harderwijk de afgelopen halve eeuw – soms ook letterlijk – overeind is gebleven, is voor een niet gering deel te danken aan Niek de Jong. Gegrondvest op en geïnspireerd door zijn eigenzinnigheid en vasthoudendheid zijn stukjes historie ontrafeld, stadsmuren gevonden, monumenten gespaard en initiatieven ontplooid.