Nederland en Duitsland: buurlanden, maar bijna 30 jaar geleden waren de lijnen een stuk minder kort.
Volledig scherm
PREMIUM
Nederland en Duitsland: buurlanden, maar bijna 30 jaar geleden waren de lijnen een stuk minder kort. © GettyImages / Politie / Bas Tijhaar

Had Maria van der Zanden sneller geïdentificeerd kunnen worden? ‘Bizar dat deze vermissing dertig jaar heeft geduurd’

Het lichaam van Maria van der Zanden uit Putten lag bijna dertig jaar in een naamloos graf in Duitsland. Had zij op basis van de beschikbare politie-informatie niet veel eerder geïdentificeerd kunnen worden? Twee opsporingsdeskundigen spreken zich uit. ,,Bizar dat deze vermissing dertig jaar heeft geduurd.”

2 reacties

  • Luuk Boerman

    2 weken geleden
    Wat een ongelooflijk gezeur weer. We moeten werken met de situatie van toen, niet met de situatie van nu. Wees blij dat ze gevonden is, en laat het rusten. Men kan hooguit nog proberen de werkelijke doodsoorzaak te achterhalen, maar voor de rest, laat het.
  • Henk Renzebrink

    2 weken geleden
    Achteraf zijn we altijd wijzer en weten we ook dat het (eventueel) beter/sneller had gekund. Er is echt niemand die bewust deze zaak op z'n beloop heeft gelaten of bewust informatie niet heeft gebruikt die beschikbaar was en al zeker niet met kwade opzet. Tegenwoordig denken velen dat alles maakbaar is en oplosbaar, maar we moeten eens accepteren dat sommige dingen z'n beloop hebben. Leren uit het verleden is prima, maar laat het verleden zelf met rust want dat ligt achter je.