Bij een radarcontrole zet de politie een radar langs de weg, die verbonden is met een fotocamera. (Foto ter illustratie)
Volledig scherm
Bij een radarcontrole zet de politie een radar langs de weg, die verbonden is met een fotocamera. (Foto ter illustratie) © Bert Jansen

Honderden boetes bij radarcontrole in Putten: snelste raast met bloedgang over 60-kilometerweg

Honderden weggebruikers zijn woensdag bekeurd op de Garderenseweg (N797) in Putten. Van de ruim 1800 passanten reden er maar liefst 421 te hard. De grootste snelheidsduivel maakte het wel erg bont.

Het verkeersteam van de politie Apeldoorn voerde de controle woensdag uit. Op de N797, op het gedeelte waar maximaal 60 kilometer per uur is toegestaan, werd van 15.00 tot 22.00 uur de snelheid van alle weggebruikers geklokt met een radar. 

23 procent te hard

In totaal kwamen 1842 bestuurders langs de controlelocatie. Maar liefst 23 procent van hen reed te hard. Vier overtreders licht de politie eruit, aangezien zij met hun 115, 127, 135 en 141 kilometer per uur de maximumsnelheid ruim overschreden.

Boetes

Boetes kunnen de hardrijders binnenkort verwachten; de radar geeft een signaal aan een fototoestel voor een kiekje van het kenteken. Hiermee wordt de eigenaar achterhaald en die krijgt de bekeuring thuisgestuurd. 

Bestuurders die meer dan 50 kilometer te hard reden, moeten zich mogelijk verantwoorden bij de rechter. Zij kunnen hun rijbewijs verliezen.

Veluwe