Hoogoplopende ruzie legt bom onder duivenmelkersclub in Putten: ‘Gemene, vuile rotstreken’

met videoDe duif mag dan het symbool van vrede zijn, in Putten is het allesbehalve dat. Vechtpartijen, beschuldigingen van fraude, financiële belangen, royementen en een rechtszaak kosten uiteindelijk de 90-jarige oude duivenvereniging van Putten de kop. Oud-leden zien maar één schuldige: de succesvolle familie van Zoeren. Geen enkele andere duivenvereniging op de West-Veluwe wil ze nog hebben.

10 reacties

 • Co Schaftenaar

  3 maanden geleden
  Verschrikkelijk jammer dat een postduivenvereniging na 90 jaar ophoudt te bestaan. Het is een verantwoorde hobby waarin de omgang met de duiven centraal staat . De verzorging, het kuisen van de hokken het inkorven en opwachten van de duiven geeft voldoening. Veel liefhebbers zijn al op gevorderde leeftijd en zien in deze hobby een welkome tijdsbesteding. Kijk eens op http://duivensportbond.nl, daar staat een filmpje op " hoe werkt de duivensport". Co Schaftenaar Eendracht Harderwijk Sinds 1938
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Ja en niet over religie. Die sleept u erbij. Per slot van rekening zijn duiven ook huisdieren en daar gaat de genoemde wet over.
 • Willem Heerema

  3 maanden geleden
  Van den Brink. Het gaat hier toch over duiven, of lezen we verkeerd?
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  We hebben nu een wet, met dank aan de Partij voor de dieren, waardoor het eigenlijk onmogelijk is een huisdier te houden. Dieren moeten hun " natuurlijk gedrag " kunnen vertonen. Dus de hond moet achter het wild kunnen jagen, want hij stamt tenslotte af van de wolf. Geen cavia in huis, geen vis in een aquarium. Is dat allemaal mishandelen ?
 • Willem Heerema

  3 maanden geleden
  Beste Van den Brink, mag een sport of religie wat u betreft 'gewoon' ten koste van anderen gaan en mogen zij volgens u lijden?
 1. GGD nog niet klaar voor nieuwe vaccinatieronde: ‘Honderden medewerkers nodig’
  PREMIUM
  20

  GGD nog niet klaar voor nieuwe vaccinatie­ron­de: ‘Honderden medewer­kers nodig’

  De GGD’s in Oost-Nederland hebben nog honderden medewerkers nodig voor de nieuwe vaccinatierondes als bescherming tegen het coronavirus. Vorige week liet de GGD weten dat vanaf half september iedereen vanaf 12 jaar een oproep krijgt voor een herhaalprik tegen corona. Klaar zijn ze daar nu nog niet voor. De grootste kink in de kabel: veel medewerkers van de vorige lichting hebben inmiddels ander werk.

Veluwe