Een screenshot uit de video die op verzoek van Janneke (12) uit Putten werd opgenomen. Zij zat ruim een jaar in quarantaine.
Volledig scherm
PREMIUM
Een screenshot uit de video die op verzoek van Janneke (12) uit Putten werd opgenomen. Zij zat ruim een jaar in quarantaine. © YouTube

Janneke (12) gaat na jaar (!) quarantaine weer naar school in Putten: ‘Ze heeft een eigen ingang en toilet’

videoScholier Janneke van de Kolk (12) uit Putten zat bijna een jaar in quarantaine, omdat haar moeder een donorpatiënt is en bij een coronabesmetting een hoger risico voor haar gezondheid loopt. Maar nu zij gevaccineerd is, kan Janneke eindelijk weer naar school. ,,Je ziet hoe ze geniet van sociaal samenzijn. Daar worden we echt door geraakt.’’

0 reacties

 1. Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensgevaarlijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’
  PREMIUM
  video
  1

  Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensge­vaar­lijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’

  De coronacrisis bezorgt de Explosieven Opruimings Dienst handenvol extra werk. Veel mensen ontdekken het afspeuren van de bodem met een metaaldetector als nieuwe hobby. Niet zonder gevaar: de EOD heeft per week 70 meldingen van detector-amateurs die explosieven vinden, tegenover 25 per week in voorgaande jaren. Dit jaar is de EOD 25 keer met spoed uitgerukt omdat de situatie als zeer gevaarlijk werd beschouwd.
 2. Ultiem protest tegen sluiting dagbesteding Wezep: ‘Haal ons alsjeblieft niet uit elkaar’
  PREMIUM

  Ultiem protest tegen sluiting dagbeste­ding Wezep: ‘Haal ons alsje­blieft niet uit elkaar’

  Boos en verdrietig zijn ze, cliënten van de dagbesteding van Interakt Contour in Wezep. Ze voelen zich de dupe van een besluit van die organisatie om te stoppen met een deel van de dagbesteding, omdat ze ‘niet aan de knellende nieuwe eisen van de Veluwse gemeentes kan voldoen’. Met een stil protest hopen de bewoners het doemscenario - dat de hechte groep uit elkaar valt - alsnog te kunnen keren.
 1. Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland
  Play

  Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland

 2. Rutte: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Rutte: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

Veluwe