Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Jan-Carel Koster bij het kunstwerk Woodhenge De Tijd, toen het nog te zien was aan de Krachtighuizerweg in Putten. © Ruben Schipper

Karakteristiek kunstwerk Woodhenge in Putten ligt op gemeentewerf

Wat moet er gebeuren met het kunstwerk Woodhenge De Tijd in Putten? Het bekende houten kunstwerk ligt op de gemeentewerf van Putten en eigenlijk weet niemand er goed raad mee.

,,Ik zou het liefst willen dat het wordt terug geplaatst waar het stond en dat het wordt opgeknapt,’’ zegt maker Jan-Carel Koster uit Nijkerk. Het metersgrote kunstwerk is enige tijd geleden in opdracht van de gemeente Putten weggehaald van zijn plek op de hei bij Krachtighuizen. Volgens de gemeente zou het houten sculptuur in slechte staat verkeren en daarom een risico kunnen zijn voor de veiligheid van mensen.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe