Volledig scherm
De huurfiets KeoBike is op twee plekken in Putten beschikbaar, wethouder Koekkoek (l) neemt de eerste fiets in gebruik. © gemeente Putten

KeoBike nu ook te huur in Putten

Bus- en treinreizigers die vanaf hun uitstappunt door willen reizen met de fiets, kunnen nu in Putten gebruik maken van een KeoBike. 

Wethouder Roelof Koekkoek heeft donderdag de eerste KeoBike in gebruik genomen. Op het NS-station en bij de bushalte Centrum staat een carrousel met elk twaalf beschikbare KeoBikes.

Koekkoek: ,,Het is een mooi en betaalbaar systeem voor de gebruikers. Een aanvulling op het openbaar vervoer, een ideale manier om Putten en omliggende plaatsen te verkennen.’’

Samenwerking

De plaatsing van de carrousels is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de gemeente Putten, de provincie Gelderland en Keolis Nederland. Hiermee breidt het aantal locaties van het deelfietsconcept zich verder uit op de Veluwe.

In 2016 is regionale busvervoerder Keolis Nederland gestart met KeoBike. Inmiddels zijn er 44 locaties en bijna 500 KeoBikes op de Veluwe. ,,Een reis is niet langer aan één vervoersmiddel gebonden. Om relevant te blijven voor onze reizigers, zullen wij dus flexibel moeten zijn,’’ stelt Frank Janssen, algemeen directeur van Keolis Nederland. 

Digitale fietssleutel

Via de KeoBike app huren reizigers de fiets. Een fiets voor één kalenderdag huren kost drie euro. Bij de carrousel lokaliseert de app de gereserveerde KeoBike. Nadat het nummer van de KeoBike op de app is ingevoerd, verandert de smartphone in een digitale fietssleutel. Met één druk op de knop wordt het slot geopend en fietst de gebruiker weg.

De KeoBikefiets kan bij alle carrousels op de Veluwe worden ingeleverd, ook bij een andere carrousel dan het afhaalpunt.

Veluwe