Alexander Haccou komt voor zijn tweede prik AstraZeneca, rechts huisarts Ineke Weenink.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Haccou komt voor zijn tweede prik AstraZeneca, rechts huisarts Ineke Weenink. © Ruben Schipper Fotografie

Laatste prikken met AstraZeneca worden gezet: hoe een overzichtelijke klus een achtbaan vol onverwachte wendingen werd

Terwijl de GGD’s de eerste vaccinatielocaties alweer sluiten, zijn huisartsen in een deel van Gelderland en Flevoland dezer dagen nog druk met de laatste loodjes van de AstraZeneca-prikronde die al in maart begon. Het leek zo'n overzichtelijke klus, maar het werd een achtbaan vol onverwachte wendingen. ,,Ik kreeg als eerste van het gezin de eerste prik, maar krijg nu als laatste de tweede prik."

1 reactie

 • migchiel dirksen

  2 maanden geleden
  Ik kan morgen mijn tweede Astra prik halen.belachelijk beleid allemaal.ik ben nu 61 jaar..en vele mensen die veel jonger zijn als ik hebben allang de tweede prik gehad.en die zitten niet in de risico groep.. bedankt hugo
 1. Jan Baan (75) haalt dankzij Puttense rijschool zijn vrachtwagenrijbewijs en kan nu onbezorgd op vakantie
  PREMIUM

  Jan Baan (75) haalt dankzij Puttense rijschool zijn vrachtwa­gen­rij­be­wijs en kan nu onbezorgd op vakantie

  Jan Baan had zijn camper ingeruild en een mooie nieuwe gekocht – een Hymer van ruim 7 meter. Met het aantal kilo’s (3250) kwam hij in de gevarenzone, aangezien het gewicht met een C1-camperrijbewijs beperkt is tot 3500 kilo. Daarom kreeg de senior IT-ondernemer uit Lunteren het advies van de Puttense Rijschool Roordink om voor zijn vrachtwagenrijbewijs te gaan. Hij slaagde op 29 juni voor zijn eerste praktijkexamen en kan nu met zijn nieuwe camper op vakantie, en dat op 75-jarige leeftijd.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Veluwe