Volledig scherm
PREMIUM
Demontage van de Stint na het ongeluk op 20 september 2018 in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen en een vijfde kind en begeleider zwaar gewond raakten. © Ruben Schipper

Nieuwe Stint klaar voor keuring in Lelystad, maar wanneer kan hij weer de weg op?

Wat moet er nog gebeuren voordat de aangepaste Stint de weg op kan? Komende week vindt bij het RDW-testcentrum in Lelystad de eerste ‘pre-keuring’ plaats. Inmiddels heeft het bedrijf met een productiehal in Putten al 1200 orders ontvangen voor een aangepaste Stint. Kinderdagverblijven, maar ook bedrijf als Post NL staan te popelen om met de vernieuwde elektrische bakfiets te gaan rijden.

Een kleine negen maanden na het fatale ongeluk in Oss lijkt er weer toekomst te zijn voor de Stint. De RDW neemt de elektrisch aangedreven bolderkar de komende dagen onder de loep tijdens een eerste keuring bij het landelijk testcentrum in Lelystad. Het bedrijf achter de Stint, die wordt geproduceerd in Putten, hoopt dat bij succesvolle tests nog voor het nieuwe schooljaar tussen de 1200 en 1400 voertuigen voor de kinderdagopvangbranche zijn omgebouwd. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe