Volledig scherm
De brandweer had veel moeite het vuur onder controle te krijgen aan de Huinerenkweg in Putten, 25 maart 2015. foto AS Media

Nog geen zicht op woningbouw Huinerenkweg in Putten

DEN HAAG/PUTTEN – Er is een nog steeds geen overeenkomst gesloten om woningen te bouwen op het terrein met afgebrande schuren aan de Huinerenkweg in Putten. En als die woningen er niet komen wil eigenaar houthandelaar Bertus de Vries weer bedrijfsgebouwen, zei diens woordvoerder na een rechtszaak bij de Raad van State.

De Vries stapte deze week wederom na de Raad omdat de gemeente Putten het bestemmingsplan voor Krachtighuizen niet goed gerepareerd zou hebben. Afgelopen mei nog haalde Raad een dikke streep door de planregeling voor De Vries’ perceel. Putten wilde daar niet meer dan twee aparte bedrijven hebben. Volgens de Raad van State waren er ten tijde van het opstellen van het bestemmingsplan meer dan twee bedrijven op het terrein van De Vries gevestigd. Daarop zette Putten het aantal bedrijven op maximaal vier. Maar dat vindt De Vries nog steeds te weinig. Hij wil minimaal zes en liefst nog meer bedrijven op zijn terrein kwijt.

Invulling
Overigens bleek eerder dit jaar al tijdens de rechtszitting dat De Vries druk overleg voert met de gemeente over een andere invulling van het terrein. Immers, de gemeente wil liever woningen dan een bedrijventerreinen op die plek. Immers, De Vries’ terrein ligt midden tussen de woningen en recreatieparken.

Toch is er nog altijd geen zicht op een overeenkomst en wordt er nog steeds gepraat, zie De Vries raadsman. Om die reden wil De Vries de mogelijkheid hebben om alsnog nieuwe loodsen voor een klein bedrijvenverzamelterreintje te kunnen bouwen.

De Raad gaat bekijken of de reparatie van Putten al dan niet door de beugel kan. Uitspraak volgt.

Veluwe