Ongehinderd aan tafel? Dat kan in Putten

PUTTEN - Restaurant Smakelijck in Putten heeft als een van de eerste tien restaurants in Nederland het Keurmerk Toegankelijkheid ontvangen, een initiatief van Ongehinderd.

Gerard de Nooij begon vier jaar geleden zijn bedrijf Ongehinderd. Op 23-jarige leeftijd kreeg hij een motorongeluk waar hij een dwarslaesie aan overhield. De Nooij: ,,Na mijn revalidatie moest ik in een rolstoel door het leven en er mee de deur uitgaan. Dat was echt een eye-opener voor me. Ik had er nooit bij stilgestaan hoeveel obstakels je tegenkomt als je een lichamelijke beperking hebt."

Het frustreerde De Nooij dat hij nooit meer ergens onbezonnen naartoe kon gaan. Om Nederland toegankelijker te maken, besloot hij Ongehinderd op te richten. Hij creëerde een app waar mensen met een beperking ervaringen konden delen met de toegankelijkheid van instellingen en openbare gelegenheden.

Met diverse gehandicaptenorganisaties heeft De Nooij een aantal criteria laten opstellen waaraan voldaan moet worden voordat er een Toegankelijkheid Keurmerk uitgereikt kan worden. Restaurant Smakelijck in Putten voldoet aan al deze eisen.

Veluwe