Volledig scherm
De politie bij de woning waar de overval heeft plaatsgevonden. Foto: News United / Alfred Ruitenga

Overval op Puttens gezin was doelgerichte actie

PUTTEN - De twee gemaskerde mannen die dinsdagnacht een gezin overvielen in hun woning aan de Groeneveltstraat in Putten wilden doelgericht toeslaan op dit adres. Het waren niet twee toevallige inbrekers. Dat is volgens de politie wel duidelijk.

Vooral naar het waarom wordt onderzoek gedaan. Alle aanwezige gezinsleden - waaronder een jongen van 8 - worden extra gehoord, vertelt woordvoerster Esther Naber. De impact van deze overval is enorm, weet zij. Slachtofferhulp heeft zich over de familie ontfermd.

De vader van het gezin was al vroeg naar zijn werk vertrokken, waarna de twee gemaskerde mannen het huis binnenvielen. Ze zouden het slachtoffer, dat nog in bed lag, hebben gedreigd met een vuurwapen. De twee aanwezige kinderen lagen elders in huis te slapen toen het gebeurde.

De mannen vertrokken met een onbekend bedrag aan geld en sieraden. Agenten hebben gisteren buurtonderzoek gedaan. Dat levert meestal wel iets op. Naber: ,,Het kleinste detail kan al van belang zijn. Als buren een hond hebben horen aanslaan op een vreemd tijdstip kan dat al iets zeggen.''

Een aantal weken geleden werd 's nacht een bejaarde Harderwijker overvallen in zijn woning. De politie sluit uit dat beide zaken iets met elkaar te maken hebben.

Veluwe