Volledig scherm
Politie verricht onderzoek op zaterdagochtend 28 december, nadat de bewoner van het huis de hele nacht in zijn eigen huis is vastgehouden door twee overvallers. © News United

Overvallers houden slachtoffer 10 uur gevangen in woning in Putten en gaan ondertussen pinnen

De twee daders van een woningoverval aan de Oude Prinsenweg in Putten op vrijdag 27 december, hebben daarbij een pinpas buitgemaakt waarmee dezelfde dag nog werd gepind in Elburg. Dat meldt Politie Harderwijk.

Terwijl zijn huis werd doorzocht door twee mannen, kwam de bewoner op vrijdagavond 27 december rond 22.00 uur thuis. Hij liep daarbij de overvallers tegen het lijf die hem daarna onder bedreiging tot de volgende ochtend 08.00 uur hebben vastgehouden in zijn eigen huis.

Het kleine buurtschap Krachtighuizen, waar de overval plaatsvond, reageerde geschokt.

Dashcambeelden

De politie Harderwijk heeft woensdag via Facebook bekendgemaakt dat er tijdens de overval een pinpas is buitgemaakt waarmee tussentijds is gepind. Politiewoordvoerster Jennifer van Schoonhoven: ,,Wij denken dat één van de twee mannen mogelijk is weggeweest met de pas en dat deze gepind heeft bij een ING bank in Elburg aan de Zuiderzeestraatweg Oost.’’

Haar collega Marloes Ballast voegt toe: ,,We horen heel graag of mensen iets hebben gezien rond de  Oude Prinsenweg in Putten, met name tussen vrijdag 27 december 22.00 uur en zaterdag 28 december 08.00 uur.’’

De politie hoopt bijvoorbeeld dat mensen dashcambeelden hebben gemaakt.

Pinnen in Elburg

Ballast vraagt tevens of mensen iets hebben gezien tussen die tijdstippen aan de Zuiderzeestraat Oost in Elburg, waar bij de bewuste ING pinautomaat geld is opgenomen van het slachtoffer. 

,,Wellicht heeft iemand iets kunnen zien of heeft iemand dashbordbeelden, de automaat is goed te zien vanaf de openbare weg’’, doelt zij op de N309 die daarlangs loopt.

Signalementen

De signalementen van de twee daders luiden als volgt. Dader één: jongeman, ongeveer 20 jaar oud, blanke huidskleur, fors postuur en ongeveer 1.75 cm lang. Hij droeg een donker jack en lichtgrijze joggingbroek.

Dader twee: man, ongeveer 30 jaar oud, licht getinte huidskleur, fors postuur. Hij droeg een donkere jas met capuchon met bontkraag, blauwe spijkerbroek met scheuren erin en zwarte sportschoenen.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe