Bij het benzinestation aan de N303 tussen Ermelo en Putten is afgelopen zaterdag een motorrijder dodelijk verongelukt. De man werd geraakt door een auto die linksaf sloeg, maar over de dubbele doorgetrokken streep reed.
Volledig scherm
Bij het benzinestation aan de N303 tussen Ermelo en Putten is afgelopen zaterdag een motorrijder dodelijk verongelukt. De man werd geraakt door een auto die linksaf sloeg, maar over de dubbele doorgetrokken streep reed. © Ruben Schipper Fotografie

Provincie Gelderland gaat N303 tussen Ermelo en Putten aanpassen, maar dodelijk ongeval roept vraagtekens op

Het kruispunt in de N303 in Putten waar afgelopen weekend een motorrijder dodelijk verongelukte bij een aanrijding, krijgt vooralsnog geen aanpassingen bij de grote onderhoudsbeurt die in 2021 aan de weg wordt uitgevoerd.

De provincie Gelderland wacht eerst de rapportage af van de politie over het dodelijk verkeersaccident. ,,Mogelijk geeft die rapportage aanleiding om wel maatregelen te treffen,’’ reageert woordvoerder Everdien Gunsing van de provincie Gelderland.

Bij het benzinestation aan de N303 kwam zaterdagmiddag rond 17 uur een 37-jarige motorrijder uit Ermelo om het leven, na een botsing met een tegemoetkomende auto. Deze auto kwam uit de richting van Ermelo en sloeg linksaf. De bestuurder heeft waarschijnlijk de motorrijder niet gezien. De auto is waarschijnlijk een dubbele ononderbroken streep op de weg overgestoken. Eigenlijk is linksaf slaan naar het benzinestation niet toegestaan op deze plek.

Geen geregistreerde ongevallen

,,Het groot onderhoud van dit wegvak van de N303, tussen Putten en Ermelo, staat op de agenda voor 2021 en er zijn al een pré-verkenning en een verkenning uitgevoerd,’’ meldt de woordvoerder van de provincie. 

,,Uit die onderzoeken komt naar voren dat er voor dit kruispunt geen geregistreerde ernstige verkeersongevallen bekend zijn in de afgelopen jaren. Daarom is vooralsnog besloten geen maatregelen te treffen op de weg, die linksaf slaan onmogelijk maken. Dus geen middengeleider of drempel, zoals in het noordelijker stuk van de N303 tussen Ermelo en Harderwijk.’’

De provincie Gelderland zegt dat het ernstige verkeersongeluk zeker wordt meegewogen bij het maken van het definitieve plan voor de onderhoudswerkzaamheden. ,,We wachten eerst op de rapportage van de politie. Bij de provincie zijn nog geen signalen of verzoeken binnen gekomen voor maatregelen die het linksaf slaan onmogelijk maken,’’ zegt de woordvoerder.

Of de auto daadwerkelijk over de dubbele doorgetrokken streep linksaf is geslagen naar het benzinestation kan de politie nog niet bevestigen, want het onderzoek naar de toedracht is nog niet afgerond. 

Veluwe