De Raad van State moet beslissen of de gemeente Putten een bejaard echtpaar terecht een dwangsom heeft opgelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Raad van State moet beslissen of de gemeente Putten een bejaard echtpaar terecht een dwangsom heeft opgelegd. © ANP XTRA

‘Putten gaf hoogbejaard stel door dwangsom ‘zetje’ om ze uit recreatiewoning te krijgen’

Het invorderen van een dwangsom van 2500 euro was volgens de gemeente Putten precies het zetje dat de hoogbejaarde bewoners van een recreatiewoning nodig hadden om te vertrekken. Hun woordvoerster Kim Wittop Koning liet er vrijdag voor de Raad van State geen misverstand over bestaan dat bij de gemeente Putten geen greintje menselijkheid meer te vinden is.

11 reacties

 • Edith Voskamp

  1 maand geleden
  De gemeente Putten voert aan dat recreanten het 'niet fijn' vinden indien er op een vakantiepark wordt gewoond. Deze zienswijze is nooit door onafhankelijk onderzoek bewezen. Wel is onderzoek gedaan waaruit het tegenovergestelde blijkt: indien toeristen wegblijven, neemt permanente bewoning toe. Een ieder die op een van de Waddeneilanden is geweest, heeft mogen ervaren hoe prettig een mengeling van wonen en recreeren is. Conclusie: het woonverbod is gebaseerd op vooroordelen en drogredenen.
 • Noel Bossier

  3 maanden geleden
  Meneer Arend van Faassen, welk 'hek van de dam' bedoeld u ? Niets zeggend en niets oplossend woordgebruik. In de hele wereld is momenteel het hek van de dam. Waar ik woon in de buurt van Putten zal de gemeente SGP o.a. recreatiewoningen beschikbaar stellen voor ouderen die de trap niet meer op en af kunnen .Waar geen woningen voor zijn. Gescheiden mensen krijgen recreatiewoningen voor langere duur. Oplossingen door weldenkende gemeenten. Velen zoeken ZELF oplossingen . Putten is extreem rigide
 • Geerlings

  3 maanden geleden
  Rigide procesdenken is populair bij de overheid en wordt gestimuleerd door de managers. Het is veilig en dus lekker makkelijk. Nadenken over hoe je het beste resultaat behaald is doorgaans not done, ook al is die manier van denken veel meer conform de doelstelling van (in dit geval) de gemeente; ER ZIJN VOOR JE INWONERS !
 • Arend van Faassen

  3 maanden geleden
  Een aanleunwoning zou niet geschikt zijn, maar een recreatiebungalow wel? Aan de 'zielige verhalen' in deze krant zitten vaak meer kanten. Als je als gemeente éénmaal een uitzondering maakt is het hek van de dam.
 • Noel Bossier

  3 maanden geleden
  Mevrouw Verrips, ik woon fantastisch en kom niets tekort, Ook ouder overigens. Ik weet dat veel mensen in, naar Nederlandse begrippen, in slechte of 'verkeerde' woonsituaties verkeren buiten hun schuld. Ook jongeren. Een enorm probleem Ik woon zowat naast Putten en er wordt daar al lang een hardvochtig christelijk beleid gevoerd vergeleken met andere Veluwse gemeenten met een hart. Deze casus ken ik al lang.. En staat niet op zichzelf. U plaatst zich buiten de woonrealiteit van nu in NL.

Veluwe