Volledig scherm
© rgbstock.com

Putten geeft 22.000 euro voor 15 voorstellingen

PUTTEN - De Stichting Cultureel Centrum Putten kan in januari 22.000 euro bijgeschreven zien op de bankrekening.

Het betreft een subsidie van de gemeente Putten.

In 2015 werd een gelijk bedrag overgemaakt en voor het lopende jaar gold een incidentele subsidie. Ook het geld voor 2017 zegt nog niets voor de toekomst. Dat hangt af van het nieuwe subsidiebeleid waaraan wordt gewerkt.

Gevarieerd
Het geld van de gemeente moet gebruikt worden voor voorstellingen voor de inwoners van Putten. Dat moeten er gemiddeld vijftien per seizoen zijn. Het aanbod moet gevarieerd zijn en rekening houden met 'de signatuur van de gemeente Putten'. De stichting moet in de communicatie over de voorstellingen vermelden dat de gemeente subsidie verleent. Bovendien verplicht de stichting zich om actieve sponsorbenadering na te streven en zo veel mogelijk een beroep te doen op (landelijke) fondsen.

Mocht door werkzaamheden in Stroud het programma worden gewijzigd en er minder voorstellingen zijn, en dus minder kosten, dan wordt het daaraan gekoppelde bedrag in mindering gebracht op de subsidie. Wijzigingen in activiteiten moeten zo snel mogelijk aan het college van burgemeester en wethouders worden gemeld.

Veluwe