Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Lex van Lieshout

Putten moet 20 miljoen euro lenen, maar dat levert winst op

Het lijkt de omgekeerde wereld. Voor het eerst sinds jaren heeft de gemeente Putten zich in de schulden moeten steken voor de uitvoering van verschillende grote projecten, maar de lening levert in dit geval geld op.

De kersverse wethouder van financiën Ewoud 't Jong (SGP) kon het zelf bijna niet geloven, toen hij donderdag voor het eerst de meerjarenbegroting van de gemeente Putten mocht presenteren. Schulden maken en nog geld toe krijgen ook. ,,Twintig miljoen euro hebben we geleend voor tien jaar. Met de huidige negatieve rente levert dat geld op. De gemeente Putten had geen vreemd geld meer, al jaren niet. Het streven is altijd geweest zo min mogelijk te werken met geleend geld. De laatste keer dat er geld werd geleend was voor de aanleg van de wijk Bijsteren, maar die lening is al lang afgelost.’’

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe