Afgelopen zomer is de oversteekplaats bij de Hoofdlaan in Putten verplaatst naar de noordzijde van het kruispunt, met een brede middengeleider waar vier fietsers naast elkaar kunnen staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen zomer is de oversteekplaats bij de Hoofdlaan in Putten verplaatst naar de noordzijde van het kruispunt, met een brede middengeleider waar vier fietsers naast elkaar kunnen staan. © Bram van de Biezen

Putten wil actie na nieuw ongeval op beruchte kruising: ‘Duidelijk dat deze oplossing niet werkt’

Verlaging van de maximumsnelheid was geen optie en de vurig gewenste rotonde kwam er niet. Nu laait de discussie over de veiligheid op de N798 in Putten weer op, nadat voor de tweede keer in korte tijd een fietser is geschept op de oversteekplaats bij de Hoofdlaan. De gemeente is het zat en wil met de provincie in gesprek.

6 reacties

 • Evert vanden brink

  5 maanden geleden
  ik zag gisteren fietsers zonder licht staan om daar over te steken verbaast me dan ook niet dat ze worden aangereden. geldt ook voor het gedrag op rotondes waar ze al dan niet voorrang hebben uitkijken is er schijnbaar niet meer bij
 • JP Dokter

  5 maanden geleden
  Mensen, doe niet zo moeilijk. Voed de kinderen beter op. Breng de gevaren bij hen in zicht. Blijf er op hameren. Er is er altijd wel 1 die stoer wilt doen. Kijk naar je eigen jeugd. Ouders zijn mede verantwoordelijk. Koop jassen, waarbij lichtgevende stroken aanwezig zijn. Of verplicht een geel hesje. Deze bestuurder heeft dit ook niet gewild. Deze is ook voor de rest van zijn of haar leven beschadigd. We gaan toch ook niet het spoor onder de grond brengen, omdat mensen onvoorzichtig zijn?
 • Yvonne Veld

  5 maanden geleden
  Verkeerslichten en fietsers garanderen bij voorbaat net zulke gevaarlijke situaties. Verkeerslichten? Waar zijn die voor? Bij rood licht mag / moet je ook gewoon doorfietsen, toch? Ook menig automobilist heeft hier overigens lak aan, zeker als ze het nodige geslikt, gesnoven, gespoten, geinhaleerd of gerookt hebben.
 • S Kwijper

  5 maanden geleden
  Er is helemaal niet zoveel veranderd. Iets verderop zijn stoplichten en een rotonde. Nog iets verderop een tunneltje. De laatste keer dat er hier iemand werd aangereden stond het onkruid op de middenberm ontzettend hoog. Zo had je ook geen overzicht. Het heeft niets met de snelheid te maken, maar met het oversteekgedrag van fietsers. Daarnaast maak ik ook vaak mee dat er gestopt wordt voor fietsers op de rotondes daar terwijl de auto voorrang heeft. Met kop-/staartbotsingen tot gevolg.
 • M Boer

  5 maanden geleden
  Dat de huidige aanpassing geen verbetering is dat kon iedereen meteen al zien. Stoplichten plaatsen zodat de scholieren en overige fietsers weten wanneer ze over mogen/kunnen steken want de ongelukken nu zijn niet het gevolg van de snelheid van de automobilist maar van fietsers die het erop wagen.

Veluwe