Volledig scherm
Foto: ANP

Putten wil begraafplaats flink uitbreiden

PUTTEN - Begraafplaats Schootmanshof in Putten wordt waarschijnlijk uitgebreid. Het gaat om een oppervlakte van ruim 10.000 vierkante meter, waarmee circa 800 plaatsen kunnen worden gerealiseerd. Het college van de gemeente Putten wil het komende jaar gebruiken om daarvoor grond aan te kopen.

En dat is nodig ook, want in 2013 bleek al dat er in Putten vanaf 2023 geen kindergraven meer beschikbaar zijn. Uit deze opzet blijkt ook dat er vanaf 2030 niet genoeg ruimte is voor volwassenen. In eerdere fases is het aantal kindergraven al gegroeid.

Maar om de capaciteit ook op langere termijn veilig te stellen, is uitbreiding van de begraafplaats volgens het college noodzakelijk. In een verkennend onderzoek blijkt dat voor de uitbreiding grond nodig is, waarvan een deel nog niet in eigendom is bij de gemeente. De percelen dient de gemeente aan te kopen. Na aankoop kan er planvorming en inrichting gaan plaatsvinden.

Door de geplande uitbreiding wordt er extra capaciteit gecreëerd voor negen jaar lang begraven. Daarnaast wordt op de Nieuwe Algemene Begraafplaats (aan de Engweg Zuid) gekeken naar de uitgifte van extra graven. Op de locatie is ruimte vrijgekomen door een herinrichting.

De aankoop van de grond is volgens het college een tijdrovend proces dat een goede voorbereiding vraagt. De verwachting is dat het proces rondom de aankoop eind 2017 of begin 2018 is afgerond. De voorbereiding en uitvoering van de inrichting kan dan in 2019 klaar zijn.

Voor de aankoop van de grond is een voorbereidingskrediet van een halve ton nodig. Het college vraagt de raad daarmee akkoord te gaan. De commissie ruimte bespreekt het voorstel 23 januari.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe