Puttenaren en Ladelunders werken aan Tuin van Ontmoeting

VideoLadelund. Met 1200 inwoners een klein dorpje in Nordfriesland, zoals de Duitsers die hier wonen met trots zeggen. Voor veel Puttenaren is het vooral een plek van herinnering. Een plek waar hun grootvader, vader of oom begraven ligt. Van de 2000 gevangenen die in november 1944 tewerkgesteld werden in KZ-Außenlager Ladelund overleefden 300 mannen van 17 verschillende nationaliteiten de oorlog niet. Hieronder waren 111 mannen die na de razzia van 1 oktober 1944 in Putten waren weggevoerd.

Het is vrijdagmiddag 17.00 uur als we aankomen in het dorpje Ladelund. Enkele dagen hiervoor is een groep van 40 Puttenaren ondergebracht bij diverse gastgezinnen in Ladelund. De tuin van de St. Petrikirche, waar de Puttenaren begraven liggen, is niet te missen. Nog steeds zijn enkele deelnemers aan deze bijzondere reis bezig met het werken in wat de Tuin van Ontmoeting moet worden. 

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe