Volledig scherm
PREMIUM
In Putten is nu één Polencamping aan de Kolthoornseweg. Ook andere recreatieparken krijgen toestemming tijdelijk huisvesting voor arbeidsmigranten te gaan aanbieden, op voorwaarde dat ze geen hinder veroorzaken en op termijn definitief stoppen. © Ruben Schipper

Recreatieparken in Putten krijgen toestemming te veranderen naar Polencamping of woonwijk

Verouderde en weinig levensvatbare recreatieparken in Putten krijgen de mogelijkheid te veranderen naar een nieuwe bestemming, bijvoorbeeld een Polencamping, zorgboerderij, dagrecreatie of in een enkel geval zelfs tot een woonwijk.

Wethouder Roelof Koekkoek presenteert de nieuwe mogelijkheden in een rapport met de titel ‘Beleidskader recreatie, ruimtelijke instrumenten voor vakantieparken’. Er is door de recreatiesector lang uitgekeken naar deze koerswijziging, want in Putten is een deel van de vakantieparken verpauperd en niet meer levensvatbaar. Tot voor kort werden op deze parken de bungalows verhuurd voor permanente bewoning, maar sinds enige tijd jaagt de gemeente Putten permanente bewoners weg met dwangsommen. Meerdere bungalowparken staan er leeg en verloederd bij.

Veluwe