Volledig scherm
PREMIUM
In Putten is nu één Polencamping aan de Kolthoornseweg. Ook andere recreatieparken krijgen toestemming tijdelijk huisvesting voor arbeidsmigranten te gaan aanbieden, op voorwaarde dat ze geen hinder veroorzaken en op termijn definitief stoppen. © Ruben Schipper

Recreatieparken in Putten krijgen toestemming te veranderen naar Polencamping of woonwijk

Verouderde en weinig levensvatbare recreatieparken in Putten krijgen de mogelijkheid te veranderen naar een nieuwe bestemming, bijvoorbeeld een Polencamping, zorgboerderij, dagrecreatie of in een enkel geval zelfs tot een woonwijk.

Wethouder Roelof Koekkoek presenteert de nieuwe mogelijkheden in een rapport met de titel ‘Beleidskader recreatie, ruimtelijke instrumenten voor vakantieparken’. Er is door de recreatiesector lang uitgekeken naar deze koerswijziging, want in Putten is een deel van de vakantieparken verpauperd en niet meer levensvatbaar. Tot voor kort werden op deze parken de bungalows verhuurd voor permanente bewoning, maar sinds enige tijd jaagt de gemeente Putten permanente bewoners weg met dwangsommen. Meerdere bungalowparken staan er leeg en verloederd bij.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe