Volledig scherm
ANP

'Ron P. kan niet de moordenaar zijn van de Puttense Christel Ambrosius'

PUTTEN/NIJMEGEN - Ron P. kan niet de moordenaar zijn van de Puttense Christel Ambrosius. Dat stelt onderzoeker Ton Derksen voor de camera van Omroep Gelderland.Aanvankelijk zaten Herman du Bois en zijn zwager vast voor de moord op de stewardess, die op 9 januari 1994 om het leven werd gebracht. Na zeven jaar onschuldig in de cel werden de twee Puttenaren vrijgelaten.

DNA match

Zes jaar later zette een dna-match justitie op het spoor van Ron P. Hij werd veroordeeld voor de moord op Ambrosius (1994) en kwam later in beeld als moordenaar van Anneke van der Stap (2005) uit Rijswijk. De Delftenaar zit voor beide zaken in totaal 20 jaar celstraf uit.

Niet vermoord

Maar P. heeft Ambrosius niet vermoord, zegt onderzoeker Derksen, die een autoriteit is in zijn vakgebied. Hij wist eerder de zaak van de verpleegster Lucia de B. open te breken. Ook zijn boek Leugens over Louwes leidde tot een herzieningsverzoek.

Aantijgingen houden geen stand

Voor de camera van de regionale omroep geeft Derksen toe dat er heel veel pleit tegen P. in de zaak tegen de Puttense stewardess. Hij stelde ‘punt voor punt’ vast dat de aantijgingen geen stand houden. Dat ‘dus’ de dader van de moord op de Puttense Christel nog altijd vrij rondloopt is een ‘logische consequentie’, zegt Derksen. In zijn boek ‘Putten II’ doet hij dat komend voorjaar allemaal uit de doeken, belooft Derksen.

Ron P. heeft zelf altijd ontkend dat hij de destijds 23-jarige Christel om het leven heeft gebracht.

Veluwe