Volledig scherm
© Thinkstock

Stichting Buitensport Putten wil alsnog geld voor kapotte waterpomp

PUTTEN - De Stichting Buitensport Putten (SBP) trekt ten strijde tegen het besluit van de gemeente om niet mee te betalen aan het vernieuwen van de put en het vervangen van de pomp voor de beregeningsinstallatie op sportpark De Eendracht. Voorzitter Teun van Bloemendaal zit morgenavond bij de commissie bezwaarschriften om het standpunt van zijn stichting toe te lichten.

De stichting is verantwoordelijk voor het klein onderhoud, maar Van Bloemendaal is van mening dat bij een calamiteit als dit de gemeente wel iets coulanter zou mogen zijn. In juni van dit jaar maakt de SBP melding van de kapotte waterpomp. Door een kapotte 'sok' die als een zeef werkt, was de pomp volgelopen met grind. Na het nodige overleg besloot de gemeente dat de reparatie niet voor subsidie in aanmerking komt, maar dat de stichting wel een lening kon krijgen om de kosten te betalen.

"We dachten dat het zo'n 10.000 euro ging kosten, maar het komt zelfs uit op 14.000 euro", vertelt de voorzitter. Voor de stichting een forse uitgave en volgens Van Bloemendaal niet helemaal eerlijk. "Dit zijn geen dingen waar je als club voor kunt sparen. Net als een boom die op het clubgebouw valt. Dat zijn calamiteiten, waarover je moet kunnen praten. Wij denken dat dit samen met de gemeente opgelost moet worden." Inzet bij de commissie bezwaarschriften is om duidelijk te maken dat de stichting zich niet zo maar overal bij neerlegt.

"Het kwam ons ook rauw op het dak vallen dat de gemeente vanaf volgend jaar tevens het groot onderhoud op ons wil afschuiven. Een complete verrassing waar we niet zo maar akkoord mee gaan."

Veluwe