Volledig scherm
De Stint werd onlangs verboden. Het bedrijf erachter vroeg faillissement aan, maar trekt die aanvraag nu weer in. © ANP

‘Stint-fabrikant uit Putten trekt faillissementsaanvraag in’

Stint Urban Mobility uit Putten heeft de faillissementsaanvraag ingetrokken. De bedenker van de recent verboden elektrische bakfiets wil nieuwe ontwikkelingen afwachten. Zo verklaarde minister Cora van Nieuwenhuizen dinsdagavond in de Tweede Kamer een terugkeer van de Stint niet uit te sluiten.

Directeur Edwin Renzen van het Puttense bedrijf verklaart tegenover RTV Utrecht over het ingetrokken faillissement. Naast de opening die de minister biedt, werd dinsdag ook duidelijk dat kinderopvang Het Kinderstraatje in Almere naar de Raad van State stapt. De opvang eist vorige week bij de rechter dat het verbod op de Stint werd opgeheven, maar kreeg geen gelijk. Nu wordt hoger beroep aangetekend.

,,Ik had niet kunnen overzien dat er én een hoger beroep kwam én dat de Tweede Kamer opnieuw over ging buigen én dat organisaties als Boink zich in zouden zetten", vertelt Renzen aan RTV Utrecht.

Oss

De Stint was dit najaar betrokken bij een dodelijk ongeval in Oss. Uit eerste onderzoek kwamen ondeugdelijkheden aan het licht, waarop minister Van Nieuwenhuizen het gebruik van de Stint op de openbare weg verbood. De Tweede Kamer debatteerde vandaag over dat verbod.

Veluwe