Volledig scherm
Cabaretier Javier Guzman. Foto ANP

Stroud slaat met adoptie voorstelling vleugels uit

PUTTEN - Theater Stroud slaat met het zelf ontwikkelde project Adopteer een Voorstelling de vleugels uit naar Heerde. Het project is er op gericht om jongeren kennis te laten maken met podiumkunst.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs worden betrokken bij alle fases die er aan te pas komen om een theatervoorstelling op de planken te krijgen.

In Heerde worden zo'n 24 havo/vwo-leerlingen van het College de Noordgouw bij het project betrokken. De artiest die zijn medewerking verleent, is Javier Guzman. De cabaretier treedt 19 november op in De Heerd. De weken voorafgaand hieraan zijn de leerlingen op school druk met het voorbereiden op deze avond. Op de dag van de voorstelling zijn ze onder meer betrokken bij de techniek, ontvangst van gasten en artiest. Na afloop wordt een College tour gehouden waarbij de jongeren vragen mogen stellen aan Guzman.

Voor Guzman is het geen debuut. Hij deed al eerder mee tijdens het project op het Corlaer College in Nijkerk. Vorig jaar verwelkomde Puttense leerlingen van Groevenbeek Ali B. in Stroud en ook Pieter Derks speelde al eens de hoofdrol. In november staat Johan Goossens centraal bij de adoptie in Nijkerk.

Veluwe