Jelle Riet wil graag dat de doop door kan gaan in de kerk, ondanks de anderhalve meter afstand en maakt doopschelpen op een messing stok.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelle Riet wil graag dat de doop door kan gaan in de kerk, ondanks de anderhalve meter afstand en maakt doopschelpen op een messing stok. © Ruben Schipper

Toch een mooie doop, met de schelp op een stok van Puttenaar Jelle Riet

Dopen in coronatijd, een lastig vraagstuk. Want hoe doop je een kind op anderhalve meter afstand?  Nu predikant/voorganger deze week is aangemerkt als contactberoep kunnen rituelen weer 'normaal’ worden uitgevoerd. Puttenaar Jelle Riet had net een andere oplossing, de doopstok.

 1. Boer Heimo moet met gezin verhuizen voor nieuwbouw in Putten, maar waarheen? ‘Niemand wil zijn vingers aan ons branden’
  PREMIUM

  Boer Heimo moet met gezin verhuizen voor nieuwbouw in Putten, maar waarheen? ‘Niemand wil zijn vingers aan ons branden’

  Terwijl mensen uit de Randstad zijn erf op rijden om te kijken of ze hier een nieuwe woonplek willen, zit boer Heimo van Deuveren steeds verder met zijn handen in het haar. Hij moet plaatsmaken voor bouwproject Putten-Zuid en zag eindelijk een unieke kans in Overijssel. Die ging aan zijn neus voorbij. Door gebrek aan steun van de gemeente en de projectontwikkelaar, zo stelt hij.
 1. Pauw over interview Máxima: "Alles is ook enigszins intimiderend'
  Play

  Pauw over interview Máxima: "Alles is ook enigszins intimide­rend'

 2. Partijen moeten nu al kleur bekennen over coalitie
  Play

  Partijen moeten nu al kleur bekennen over coalitie

Veluwe