Treinverkeer heel weekend plat voor veilige oversteek naar ander perron op station Putten

videoVijf spoorwegovergangen op het traject Zwolle-Amersfoort zijn het afgelopen weekend onderhanden genomen.  Bij het NS-station Putten werd een vrijliggend voetpad naast de bestaande overgang aangelegd en voorzien van spoorbomen.

Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk van ProRail en wethouder Roelof Koekkoek van de gemeente Putten legden symbolisch een stuk asfalt neer, op de nieuwe voetgangersoversteekplaats. ,,Putten is het tweede project in het in Landelijk Verbeter-programma Overwegen (LVO) , dat ProRail uitvoert in opdracht van het ministerie,’’ zegt Wennekendonk. ,,We willen oversteekplaatsen veiliger maken, want er gebeuren te veel ongelukken op de overwegen. Hoe het in Putten is aangepakt, is een landelijk voorbeeld.’’

  1. Beveiligster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderenzorg, met dank aan oma
    PREMIUM

    Beveilig­ster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderen­zorg, met dank aan oma

    Van het in toom houden van opdringerige hooligans in de Amsterdam Arena, naar het bijstaan van dementerende senioren. Het is nogal een carrière-switch die Claudia Hoksberg (33) uit Harderwijk onlangs nam. Ze is een van de 174 gastheren en -dames die Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft kunnen inlijven dankzij extra overheidsgeld. Hun taken zijn tweeledig: het werk van verplegend personeel verlichten en het leven van de bewoners veraangenamen.

Veluwe