Treinverkeer Putten - Harderwijk hervat na botsing met auto bij Ermelo

video + updateHet treinverkeer tussen Harderwijk en Putten is hervat na een urenlange stremming. Door een aanrijding tussen een trein en een auto lag het treinverkeer urenlang plat.

Tegen 09.12 uur ging het mis op de spoorwegovergang aan de Horsterweg in Ermelo. De intercity van Leeuwarden naar Rotterdam kwam in botsing met een zwarte auto. Politiewoordvoer Jan Thijs van Hemmen vertelde dat de bestuurder uit de auto was gehaald en dat hij aanspreekbaar was. Van Hemmen meldde dat de bestuurder mogelijk werd verblind door de zon.

Machinist

Corien Koetsier, woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen, vertelde dat de machinist na de botsing van de trein is gehaald. ,,Dat doen wij standaard bij ongelukken op het spoor. Medewerkers die in de wachtdienst staan nemen het dan over,’’ aldus Koetsier.

Evacuatietrein

Na de crash moesten de 500 reizigers overstappen op een evacuatietrein, waarna zij hun reis konden vervolgen. De 500 reizigers liepen door het voorval meer dan een uur vertraging op. Woordvoerder Koetsier vertelde dat zij in aanmerking komen voor een vergoeding. ,,Zij kunnen hun geld terug vragen via de website van de NS,’’ aldus Koetsier. De beschadigde trein kon vervolgens doorrijden naar station Amersfoort. De schade aan het treinstel wordt nader onderzocht.

De NS verwachtte dat het treinverkeer tegen 13.00 uur weer kan worden hervat. Tot die tijd werd er vervangend busvervoer ingezet.

Volledig scherm
De auto kwam tot stilstand tegen een spoorboom bij de spoorwegovergang in Ermelo. © GinoPress B.V.
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Veluwe