Volledig scherm
© Thinkstock

Twee ton op de plank voor duurzaam Putten

PUTTEN - Burgemeester en wethouders mogen van de raad 200.000 euro inzetten voor het duurzaamheidsbeleid.

Maar wel met een restrictie: eerst een goed plan, dan pas het geld.

"Geen plan, geen poen", staat er duidelijk in het amendement dat door Wij Putten, SGP en Christen Unie werd ingediend tijdens de behandeling van de begroting. Het voorstel kreeg ook de steun van de andere partijen. Het CDA was wel wat huiverig 'omdat de algemene reserve al zo laag is'. Door de voorwaarde dat het college niet zo maar aan het geld mag komen, was de christenpartij om.

Met deze wijziging op de begroting steunen ze de gemeentelijke verantwoordelijkheid 'voor behoud van onze aarde voor onszelf en de generaties na ons'.

Financieel wethouder Nico Gerritsen legde uit dat de wijziging 'inhoudelijk geen waarde heeft'. "Er komt een sterretje bij het bedrag te staan, maar voordat we het uitgeven moeten we eerst met een plan naar de raad komen."

Bert Klompenhouwer (VVD) legde deze markering graag positief uit. "Het is niet alleen een sterretje, maar een teken dat wij als raad positief zijn over duurzaamheid." Ook de SGP was blij met het sterretje. "Het is een signalering dat hier geld klaar staat."

Veluwe