Roos Brugman en Edwert Sjaardema runnen Sjaardema Uitvaartzorg. Ze hebben interesse in resomeren, een nieuwe vorm van lijkbezorging.
Volledig scherm
PREMIUM
Roos Brugman en Edwert Sjaardema runnen Sjaardema Uitvaartzorg. Ze hebben interesse in resomeren, een nieuwe vorm van lijkbezorging. © Rob Voss

Uitvaartondernemer Putten hoopt in 2021 te mogen beginnen met resomeren: ‘beter voor het milieu’

Edwert Sjaardema en Roos Brugman van Sjaardema Uitvaartzorg in Putten hebben al langer interesse in resomeren, een derde vorm van lijkbezorging. Nu zijn er nieuwe ontwikkelingen, minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse zaken maakte vandaag bekend dat het kabinet de derde vorm van uitvaartverzorging mogelijk wil maken.

 1. Pennenactie voor autistische Allard loopt gierend uit de klauwen: ‘Dit is de kerstgedachte in optima forma’
  PREMIUM
  video

  Pennenac­tie voor autisti­sche Allard loopt gierend uit de klauwen: ‘Dit is de kerstge­dach­te in optima forma’

  ‘Totaal overdonderd’ zijn ze, de Veluwse zussen Maranke en Leandra, nadat een simpel Facebookberichtje onbedoeld leidde tot een lawine van balpennen, stiften en kleurboeken uit alle hoeken van het land. Allemaal bestemd voor hun autistische broer Allard (41) uit Lunteren die dagelijks grote hoeveelheden verslijt ‘om rustig in zijn hoofd’ te blijven. Met de winkels dicht dreigde even paniek, maar die is dankzij al die gulle gevers afgewend.
 2. Harderwijk is dé plek voor alle dieren in nood op de Noordwest-Veluwe, negen gemeenten doen mee
  PREMIUM

  Harderwijk is dé plek voor alle dieren in nood op de Noord­west-Veluwe, negen gemeenten doen mee

  De opvang en het transport van dieren in nood wordt vanaf dit jaar op de Noordwest-Veluwe geregeld door één dierenopvang en één dierenambulance-organisatie. Robin Schalij van Dierencentrum de Ark in Harderwijk heeft daarover afspraken gemaakt met de alle gemeenten in de regio. Met name voor Putten een verademing, waar ze de afgelopen jaren al twee ambulancediensten versleten.
 1. Ronald schrijft gedichten voor zijn overleden dochter: 'Ik wilde iets aan haar geven'
  Play

  Ronald schrijft gedichten voor zijn overleden dochter: 'Ik wilde iets aan haar geven'

 2. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

Veluwe