Volledig scherm
© Thinkstock

Veluwse gemeenten gaan samen voor meubels shoppen

HARDERWIJK/PUTTEN/ERMELO De gemeenten Putten, Harderwijk, Ermelo en Oldebroek gaan samen op jacht naar de beste deal voor nieuw meubilair. Samen maken ze, met nog meer gemeenten en enkele organisaties, onderdeel uit van de Inkoopsamenwerking Noord Veluwe (ISNV). Door inkoopactiviteiten te bundelen kunnen voordelen worden behaald.

Dit jaar staat de inkoop van kantoormeubilair gepland. Door het 'nieuwe werken' (flexibele werkplekken) en de ouderdom is vervanging van de oude bureaustoelen en werktafels gewenst. Putten neemt dit mee bij de renovatie van het gemeentehuis. Hoewel het project Europees moet worden aanbesteed wordt gekeken hoe lokale leveranciers een goede kans kunnen maken. Zo is de totale bestelling in 'percelen' opgesplitst en is het toegestaan om samen in te schrijven. Ook zijn de leveranciers op de hoogte gebracht van de opdracht.

Een inkoopadviesbureau begeleidt het proces. Dit kost de gemeenten 25.000 euro. Het gros betaalt Harderwijk met zo'n 10.000 euro, omdat deze gemeente de meeste inwoners heeft. De overige gemeenten leggen elk ongeveer 5.000 euro bij.

Veluwe