Verbouwing Stroud laat op zich wachten

PUTTEN - Een jaar geleden werd er vanuit de gemeente akkoord gegeven aan 1,5 miljoen euro voor de verbouwing van multifunctioneel centrum Stroud.

Van werkzaamheden is echter nog weinig te merken. Voor raadsfractie Wij Putten reden om aan de bel te trekken bij het college. De partij wil weten hoe de zaken er voor staan. "De planning was dat de werkzaamheden deze zomer zouden beginnen, maar we zien geen enkele beweging", zegt raadslid Wilma van Voorst-Ruiter.

Flexibele tribune
Bij Stroud wordt bevestigd dat er nog niet verbouwd wordt in de grote zaal waar een flexibele tribune moet komen. Theatervoorstellingen zijn er evenmin. Die zijn met vooruitziende blik (programma's worden ver in het voren geboekt) verplaatst naar het Koetshuis op landgoed Schovenhorst. In plaats van 300 bezoekers, is daar plek voor 75 gasten. Ook is het aantal voorstellingen voor dit seizoen beperkt tot tien in plaats van gemiddeld vijftien.

In Stroud gaan 'de lopende zaken wel door' laat een medewerker weten. Wat de status van de verbouwingsplannen is, kan hij niet zeggen. Daarvoor wordt verwezen naar het bestuur. Voorzitter Astrid van Schaik was wegens vakantie (nog) niet bereikbaar voor commentaar.

Veluwe