VVD Putten wil dat op 11 oktober de regenboogvlag wordt gehesen bij het gemeentehuis.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD Putten wil dat op 11 oktober de regenboogvlag wordt gehesen bij het gemeentehuis. © ANP / ANP

Verdeeldheid over motie voor regenboogvlag in Putten: ‘We moeten niet zo spastisch doen’

VVD Putten gaat een motie indienen om op 11 oktober, Coming Out Day, de regenboogvlag te hijsen bij het gemeentehuis in Putten. Bedoeld als steuntje in de rug voor de lhbtiqa+-gemeenschap. Maar niet iedereen is blij met het voorstel: ,,Ik weet niet waar de VVD mee bezig is.’’

6 reacties

 • van der Garde

  4 dagen geleden
  In Nederland zijn enorm veel minderheidsgroeperingen, gaat het college voor al deze groeperingen een vlag hijsen? Het zo raar zijn als je voor deze groep besluit een vlag te hijsen terwijl je dit voor andere minderheidsgroeperingen dit niet doet!
 • Jan Hooijer

  4 dagen geleden
  Beste R Barlaeus Dat betekent dat deze mensen welkom zijn als ieder ander mens
 • Marco Wassink

  4 dagen geleden
  Wanneer je in Putten iets anders doet, denkt, (uit) spreekt wat niet past in Het Boek, dan hoor je er niet bij en zeker als ze weten dat je niet ter kerken gaat, ben je al snel een ' buitenbeentje " zo niet erger. Laat deze godsdientfanaten maar eens de nieuwe testament lezen, bv alles van Paulus, of de bergrede van Jezus! Stel schijnheilige hypocrieten zijn het. AMEN.
 • Jan Hooijer

  4 dagen geleden
  Gewoon neer hangen die vlag Geef deze mensen het gevoel dat ze er ook bij horen (en dat zijn ze ook) Maar hier in putten draait alles om geloof En verder niets En daar wringt de schoen Ze gunnen elkaar het licht niet in de ogen onderling
 • R Barlaeus

  4 dagen geleden
  Best mooi al die kleuren van de regenboogvlag. Maar wat betekent die nou precies? Wat betekent het wanneer je die vlag uithangt of wanneer een overheidsinstelling die vlag uithangt? Wanneer je op het internet zoekt naar de betekenis, dan is het niet duidelijk. Iedere groep hangt blijkbaar zijn eigen betekenis aan die vlag. Dat is wel een probleem, zeker wanneer verlangt wordt dat de overheid zo'n vlag laat wapperen. Wat is dan de boodschap?