Volledig scherm

Verzorger krijgt keuze in pluim

PUTTEN - Bonnen, pasje of contanten. In welke vorm moet de mantelzorger in Putten een compliment krijgen? Dat was de vraag waar de gemeenteraad donderdagavond bijna een uur over heeft gedaan.

Dat de mantelzorgers met 100 euro worden beloond, kreeg unaniem lof. Waardering voor het werk van deze verzorgers stond niet ter discussie.

Maar wel op welke manier. Het college stelde voor dit te doen door een WCP-pas die bij aangesloten plaatselijke ondernemers besteed kan worden. Voor mantelzorgers van buiten een VVV-bon van dezelfde waarde.

Het geld overmaken kost volgens wethouder Ard Kleijer te veel geld en zou het ontmoetingsmoment van de uitreiking van het compliment om zeep helpen.

Toch werd er een amendement gesteund die een keuze wil voor de mantelzorger: pasje, bon of contanten. Ondertekend door CDA, Gemeentebelangen en VVD. Opmerkelijk was dat een tweede amendement (van SGP en ChristenUnie) ook voldoende steun kreeg, terwijl deze wijziging alleen voor bonnen of een pas gaat. Burgemeester Henk Lambooij verwees naar de sinterklaastijd: "De ene verrassing na de andere". Wat boven water blijft, is dat op 12 december rond de 300 mantelzorgers een compliment uitgereikt krijgen. Hoe? Dat is aan de mantelzorger zelf.

Veluwe